16 Ocak 2021 Cumartesi

Web 2.0 Araçları Kullanım Örnekleri( Canva )

 Merhaba değerli Öğrenciler ve Meslektaşlarım,

Bu yazımda sizlere Web 2.0 araçlarından fazlasıyla kullanışlı olan Canva'dan bahsedeceğim.


Canva Nedir?

    

    Canva, kullanıcıların sosyal medya grafikleri, sunumları, posterleri ve diğer görsel içerikleri oluşturmasına olanak tanıyan bir grafik tasarım platformudur. Web'de ve mobilde kullanılabilir ve milyonlarca resim, yazı tipi, şablon ve illüstrasyonu entegre eder. 

    Kartvizit, broşür, katalog, e-dergi gibi öğrenmeyi arttıracak her türlü eğitim faaliyeti için basılı görsel materyallere ihtiyaç vardır. Görsel materyaller ise belli tasarımlar sonucunda ortaya çıkar. Hedef kitleye en uygun tasarımlarla ulaştırılması gereken bu görselleri hazırlamak ise Canva ile artık daha kolay bir hale geliyor. 


    Şimdi gelelim bu uygulama ile yaptığım etkinliği sizlerle paylaşmaya. Canva ile bir öğretmen arkadaşımın verdiği ilham ile e-dergi hazırlamaya karar verdim ve öğrencilerime yazarlık için duyuru yapmak durumundaydım. İşte bu noktada Canva ile hazırladığım ilanı öğrencilerime ilettim ve e-dergi serüvenimiz başlamış oldu.

    Artık Canva'nın e-dergi taslaklarını kullanarak yeni dergiler tasarlayıp yeni bir yol çizeceğiz minik yazarlarla. Dergimiz yakında yayında olacak. Hazırlamış olduğum ilan ise şu şekilde:








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fırından Taze Çıktı!

MathJournal E-dergi (Nisan Sayısı)

  Dergimizin üçüncü sayısı olan Nisan sayısı ile karşınızdayız. Umarız ki beğenirsiniz. İyi okumalar :) MathJournal E-dergi(Nisan Ayı)